28.03.2016.

Internet Zarada - Google AdSense

internet-zarada-google-adsense

Sta je Google AdSense?

Google AdSense je servis jedne od najvecih kompanija na svetu i predstavlja besplatan i jednostavan nacin na koji objavljivaci veb-sajtova svih profila ostvaruju zaradu prikazivanjem ciljanih Google oglasa na svojim veb-sajtovima.

Kako funkcionise Google AdSense?

AdSense nudi vlasnicima veb-sajtova, blogova, foruma, da zarade novac od onlajn sadrzaja. AdSense funcionise tako sto podudara tekstualne i multimedijalne oglase sa sajtom na osnovu sadrzaja i posetilaca. Oglase prave i placaju oglasivaci koji zele da promovisu svoje proizvode. Posto ti oglasivaci placaju razlicite cene za razlicite oglase, iznos koji zaradjujete ce varirati. Drugacije receno, firme placaju Google-u reklame, a Google nudi sajtovima/ljudima da te reklame objavljuju, a svakim klikom na reklamu, daje vam odredjen procenat.

Zaradi novac preko Google AdSense

Svako ko ima sajt, blog, forum, trebao bi da razmisli o AdSense jer on spada u grupu najpopularnijih programa koje je potrebno samo jednom podesiti i to je to, ne morate ni misliti vise o njemu. Online zarada preko Google AdSense nije nesto sto ce vam doneti novac preko noci, potrebno je vreme, trud i rad. Kada sve to dodje na svoje onda se moze misliti i o zaradi.

Oni koji imaju sajt, blog, forum ili youtube kanal mogu se prijaviti za Google AdSense. Potrebno je registrovati se na ovom linku, prijavite svoj sajt/blog , koji ce Google analizirati i odobriti za nekih 48 casova. Nakon toga ce na vas email stici poruka koja sadrzi kod koji trebate da unesete u vas nalog. Kada ste uneli taj kod, vasa adsresa prebivalista ce biti verifikovana i na nju ce Google poslati cek sa vasom zaradom (minimalno 100 dolara) koji mozete naplatiti u bilo kojoj banci. 

Posle toga potrebno je da sa sajta Google AdSense prekopirate odredjen kod u zeljeni prostor na vašoj stranici i Google oglasi ce se poceti prikazivati u zavisnosti kakav je sadrzaj na toj stranici. Google je prilagodio vise vrsta prozora za oglase, sa razlicitim dimenzijama, vi odaberite i podesite kako vama odgovara.

zarada-putem-google-adsense

Da bi zaradili novac sa Google AdSense potrebno je da imate dobar web promet na svoj sajt/blog kako bi imao ko da klikne na oglase. A da bi vas sajt/blog bio posecen, morate da ga optimizujete za internet pretrazivace. Sto je veca poseta, veca je i zarada. Morate da imate sadrzaj koji bi mogao privuci oglase koji imju najvisu stopu PPC, relevantnih za taj sadrzaj. 

Pokretanje web sajta ili bloga

Na internetu mozete pronaci dosta platformi gde mozete jednostavno da se prijavite za blog. Preporucujem WordPress ili Blogger. Ja koristim Blogger platformu. Otvaranje bloga na ovim platformama je besplatno. Na ovom linku mozete pogledati tutorijal kako da napravite blog na bloggeru besplatno. Blogger platforma ima opciju koja omogucava vrlo lako prijavljivanje vaseg bloga na Google AdSense.

Sadrzaj na vasem blogu

Tekst na stranici mora biti relevantan sa temom vaseg sajta/bloga. Morate imati dobar  i originalan sadrzaj na vasim stranicama. AdSense vam nece biti odobren ako imate premalo teksta na sajtu/blogu. Potrebno je zadrzati posetioce sto duze na stranicama jer sto duze ostanu, vece su sanse da ce kliknuti na oglas. 


Najefikasnije velicine oglasa su veliki pravougaonik 336×280, srednji pravougaonik 300×250, gornji baner 728×90, oglas na pola stranice 300×600, i na mobilnim uredjajima veliki baner 320×100.

najbolje-oglasne-jedinice-adsense


Vise o tome mozete procitati ovde.


1 коментар:

  1. postovani mozemo li da napravimo suradnju ja immam dva portala pa da mi pomognete da zaradjujem preko google adsense barem 1500 eura ? mjesecno?? ? ja ne znam da zaradim ni 5 eura .)))) sanela, sarajevo nazovite me na viber 0038763763172 ja mogu reklamirati vas a vi mene sve se mozemo dogovoriti ljudski .) na viber .) sanelastovrag.com i stopostobalkans.info

    ОдговориИзбриши