23.05.2017.

7 Osnovnih On Page SEO saveta za blog

On Page SEO Optimizacija sajta - Sta je on page SEO optimizacija? On page optimizacija sajta je jedna od najbitnijih stavki SEO optimizacije sajtova za pretrazivace. Odnosi se na optimizaciju same stranice, to znaci da se izvodi na samom sajtu - stranici.

Optimizacija za pretrazivace (SEO) je najvaznija stvar koja se mora nauciti za najbolje blogging iskustvo. Bez odgovarajuceg znanja iz optimizacije, mozemo samo sanjati o vrhunskoj poseti i impresijama na blogu. Zato cu u ovom postu napisati 7 saveta za On-Page optimizaciju. Ovih 7 stvarcica bi svaki bloger morao da zna.

Dakle, hajde da pogledamo neke od najboljih On-Page saveta za uspesno bloggerisanje.

On-Page SEO Optimizacija


On-Page SEO saveti za Blog

Ispod su saveti i trikovi koji ce vam biti od koristi da optimizujete vas blog za Google i druge pretrazivace. Procitajte ih pazljivo i primenite ih sve na svom blogu kako bi vas blog bio voljen od strane citaoca i vredan za pretrazivace.

#1 Prilagodjene oznake zaglavlja robota

Postoje podesavanja za blogere da licno mogu da se podese na blogu da bi vas blog bio SEO Frlendly. Upravo je Custom Robots Header Tags setting (Prilagodjene oznake zaglavlja robota) jedan od njih. Ovi obelezivaci se koriste za psotavljanje oznaka zaglavlja robota koje se prikazuju pretrazivacima.

#2 Prilagodjeni Robot.txt

O ovome sam vec pisao i ovde mozete procitati taj clanak cemu sluzi i kako se podesava robot.txt.

#3 Optimizacija naslova posta

Ako ste skoro poceli sa pisanjem i pravljenjem bloga na podrazumevanim sablonima koje nudi Blogger, onda cete definitivno biti svesni sa cinjenicom da vasi post naslovi nisu pravilno optimizovani za pretrazivace. Potrebno je da promenite neke stvari na vasem sablonu kako bi naslov posta bio pravilno optimizovan. Videcete znatne promene i poboljsanja u organskom saobracaju na vasem blogu.

#4  Optimizacija slika

Verovatno ste primetili relevantne slike izmedju pasusa na mnogim blogovima. Slike ne poboljsavaju samo izgled naseg sadrzaja, one igraju vaznu ulogu u optimizaciji bloga. Ako napravimo efikasnu upotrebu slika u clancima, onda mozemo  postici i dodatni saobracaj iz pretrazivaca.

#5 Interni linkovi

Mnogi blogeri ne optimizuju svoje unutrasnje linkove (veze) ili cak ne povezu svoje clanke medjusobno. Ovo je zaista velika greska  koju moramo izbeci. Interna povezivanja ne samo da povecava preglede nasih stranica, vec i pomaze da se sto bolje rangiramo u pretrazivacima. Ukoliko ste ovakve greske pravili, vreme je da ih ispravite.

#6 Search Engine Submission (Prijava na Google Webmaster)

Kada smo zavrsili sa optimizacijom, sada moramo prijaviti nas blog na Google Alatke Za Webmastere. Provera i prijava na Google Alatke za Webmastere nam pomaze da nase stranice na blogu, Google sto brze indeksira. Ova alatka  nudi razne, korisne i neophodne stvari za nas blog/sajt, daje nam odgovore na razna pitanja, HTML poboljsanja, ukazivanje na neke greske, neposotojece veze koje trebamo da ispravimo. Pre nego sto se prijavite, trazice vam da potvrdite vlasnistvo sajta ili bloga, posaljete sitemap i to je to.

#7 Brzina ucitavanja vasih stranica

Ako vasem blogu treba dosta vremena da se ucita, posetioci koji su posetili vas blog, verovatno i nisu bas strpljivi sto se tice cekanja da se neka stranica ucita, sto bi u prevodu znacilo, poseta se smanjuje, a to nikako ne bismo zeleli. Pretrazivaci takodje daju prednost "Fasto Loading" stranicama kako bi poboljsali takozvana " best user experience". Zato je veoma vazna optimizacija brzine ocitavanja bloga/sajta. Preterano dodavanje slika, flash dodaci umeju da uspore vas blog, tako da nemojte preterivati.

Nadam se da sam uspeo da vam, koliko toliko pomognem oko nekih osnovnih stvari sto se tice On Page SEO optimizacije.


0 komentara:

Постави коментар